A legjobb hitel az Ön igényei és lehetőségei szerint

A kockázatmentes befektetésekről

A szakemberek szerint az elmúlt hónapok tőzsdei szárnyalása után mára a részvénypiac aligha tekinthető olcsónak, és a kockázatok is egyre nőnek. Aki ezek után úgy dönt, hogy a nyarat nyugodtan akarja tölteni, annak ajánlatos körülnéznie a legkockázatmentesebb befektetések, vagyis a bankbetétek piacán. Ezt megtette a Napi Online is, íme egy kis segítség tőlük:

A Napi Online 1 millió forintra nézte meg, hogy az elkövetkező 1-2 hónapra hova lenne érdemes a felszabaduló tőkét betenni. A piacon körbenézve azt tapasztalták, hogy akár 14 százalékos éves kamatot is el lehet érni egy hónapos bankbetéttel. Ennek persze vannak feltételei: új számlanyitónak kell lenni a K&H Banknál, és az akciós kamatot is csak hat hónapig lehet igénybe venni (de az elgondolt összegre és időszakra ez bizonyult a legjobb ajánlatnak).
Többféle ajánlatot is megvizsgáltak, és kiderült, hogy a bankok akció elsősorban 2 hónapos időtartamra szólnak. Találkoztak 16 százalékos kamattal is az MKB esetében, viszont ehhez már életbiztosítást is kellett volna kötni. Az Unicreditnél 12,5 százalékot lehet kapni 2 hónapos lekötés esetén, viszont ez a szám csak a bankszámlánkra újonnan elhelyezett összegre vonatkozik.
Ahol nem voltak plusz feltételek, ott általában 10 százalék körüli hozammal találkoztak. Az Allianz akciós kamata 10,5 százalék a 2 hónapos időszakra, ugyanennyi a Budapest Banknál is, de náluk csak 1 millió feletti összegnél. A Banco Popolare 12,5 százalékos kamatot kínál, igaz, hogy felszámol 0,75 százalékot betétlekötés címén. Az OTP-nél és a HBW-nél pedig 9 százalékos kamattal találkozhatunk.

Ezekből is kiderül, hogy a bankbetétekkel is lehet magas kamatokat elérni, úgyhogy érdemes böngészni a bankok ajánlataiban.