A legjobb hitel az Ön igényei és lehetőségei szerint

Ötmillió forintra büntette a PSZÁF a Budapest Bankot

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ötmillió forintos bírságot rótt ki a Budapest Bankra a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény megsértése miatt.

Egy ügyfélpanasz miatt indított vizsgálatot a PSZÁF, miszerint az ügyfél téves tájékoztatást kapott a Budapest Bank telefonos ügyfélszolgálatától egy internetbanki deviza-átutalási művelet költségeit illetően. Az ügyfélszolgálat munkatársa azt mondta az ügyfélnek, hogy maga választhatja meg, hogy ki viselje az átutalás költségeit, és az internetbank is lehetővé teszi, hogy a kedvezményezettet jelölje be költségviselőnek. Ráadásul a papír alapú nyomtatvány szerint is megválasztható, hogy ki legyen a költségviselő fél.

Esetünkben az átutalási megbízás nem teljesült, mert a bank kondíciós listái alapján mind a bankon belüli, mind pedig a belföldi forintátutalás esetén a jutalékot és a költséget is minden esetben a megbízó fizeti. Persze az internetbank nem jelezte az ügyfélnek a tranzakció lebonyolításakor, hogy az átutalás meghiúsult.

A bankhoz 2008 szeptembere óta további 7 panasz is érkezett ez ügyben. A PSZÁF-nak 2008 szeptembere óta van lehetősége arra, hogy egyedi ügyfélpanasz nyomán is vizsgálatot indítson egy ügyben. Most a felügyelet a pénzbüntetésen túl elrendelte azt is, hogy a Budapest Bank alakítsa a kondíciós listájában foglaltakhoz az átutalások során alkalmazott internetbanki felületének, valamint papíralapú nyomtatványainak tartalmát.